Sculpturen
lieux : HANGAR, 45, rue Vanderstichelen 27
weblinks : https://www.instagram.com/verdo68/

Dominique is studente academie Beeldende Kunsten. Voor haar opdrachten probeert ze haar breed te documenteren en te zoeken naar opvallende vormen en materialen. Vanaf het begin was het duidelijk dat Dominique iets wilde creëren met papier, hout, afval, riet…. Dit zijn natuurlijke en gemakkelijke materialen die bovendien ook een groot volume kunnen creëren en heel veel mogelijkheden bieden.

Haar grote inspiratiebron is de flora en fauna die op een natuurlijke manier erin slaagt voorwerpen met elkaar te verbinden, in te kleuren, op te vrolijken, te assembleren tot iets nieuws en opnieuw te gebruiken. Dominique is geboeid door de circulariteit van ideeën die de tand des tijds overleven. Ze laat zich volledig onderdompelen in de oneindige uitgestrekte biologische en culturele diversiteit van onze diverse maatschappij. Primaire materialen worden opnieuw gebruikt en krijgen een nieuw leven als een mythologische wezen dat herinnert aan de grootsheid van onze planeet. Haar wezens zijn zowel wonderlijk en monsterlijk, ze voelen echt aan, maar zijn volledig met de hand gemaakt. Ze zijn emotioneel geloofwaardig en brengen een boodschap uit de natuur.

Dominique wil de grenzen van onze collectieve verbeelding aftasten en verleggen. In dit tijdperk waar klimaatverandering een ongezien uitdaging is, wil ze in onze geesten ruimte maken voor nieuwe ervaringen en landschappen.